Sluiten
2ECO communiceert met sommige van haar klanten en leveranciers in een beschermde omgeving op deze website.
Inloggen is daarvoor noodzakelijk.

Hebt u nog geen gegevens ontvangen, neem dan onmiddelijk contact op met uw 2ECO vertegenwoordiger.
Log-in

 

Stappen naar het vinden van de beste professionele verhuizers bij een relocatie

Een professionele bedrijfsverhuizer kan de relocatie van uw bedrijf beduidend minder stresserend maken. Hij kan instaan voor alle activiteiten gaande van het inpakken van alle activa tot het inladen van de verhuiswagen (inclusief het vervoer), het plaatsen van de meubelen en het uitpakken van de verhuisdozen op de gewenste nieuwe locatie door u bepaald.
U kan ervoor kiezen om de verhuizers alle aspecten op zich te laten nemen, of enkel in te staan voor het vervoer...

Bij de verhuizing van één vestiging naar de nieuwe locatie is het inhuren van één verhuisbedrijf veelal voldoende. Het inschakelen van meerdere verhuisbedrijven is zinvol wanneer het een verhuizing betreft vanuit verschillende locaties naar het nieuwe kantoor.
Bij de selectie van een verhuisbedrijf is het zinvol om verschillende offertes aan te vragen en te informeren bij de opgegeven referenties. Selecteer een verhuisbedrijf nooit alleen op basis van de kostprijs. Wanneer u een verhuisbedrijf hebt gekozen kan een voorlopige planning worden opgezet. Zorg ervoor dat de inbouwactiviteiten en leveringen op schema zijn en dat de planning geen conflicten oplevert met kritieke bedrijfswerkzaamheden (zoals jaarafsluitingen).

Wil u geld uitsparen dan is een selfservice verhuisbedrijf ook steeds een optie. Als het verhuisbudget geen full-service bedrijfsverhuizer toelaat, maar de idee om alles zelf te organiseren onhaalbaar of onaantrekkelijk lijkt, dan brengt een selfservice verhuisbedrijf misschien de oplossing. Deze biedt typisch mobiele opslagcapaciteit ter plaatse aan in de vorm van een container. U pakt verder zelf in en vult de container waarna de verhuizer deze ophaalt en afzet op de nieuwe locatie. Deze oplossing is ideaal wanneer de budgetten klein zijn maar het toch mogelijk maakt om een meer ervaren chauffeur achter het stuurwiel te hebben van een grote vrachtwagen wanneer een langere afstand moet gereden worden

Om het beste te maken van een bedrijfsverhuis, komt het er dus op aan om de juiste keuze te maken afhankelijk van uw specifieke noden. Hou daarbij de volgende punten in overweging bij het contacteren van de geprefereerde bedrijfsverhuizer:

  1. Probeer uit te zoeken hoe lang de bedrijfsverhuizer reeds actief is en tracht de nodige referenties te verkregen. Informeer rechtstreeks en bij collega’s. Stel de juiste vragen zoals: kwamen zijn op tijd aan, werden de deadline gehaald, gaven zij de juiste support ter plaatse, voldeden zij aan de verwachtingen, en … zouden ze terug gecontacteerd worden? Tracht te weten te komen hoe een bedrijfsverhuizer moeilijke situaties (veel trappen of korte deadlines) zou oplossen.
  2. De Europese en Belgische wetgeving vereist dat bedrijfsverhuizers de nodige licenties kunnen voorleggen. Het is ook steeds een goed idee om na te gaan of er geen klachten lopen tegen de bedrijfsverhuizers die u op het oog heeft. U vertrouwd ze ten immers een zeer waardevolle cargo toe.
  3. Enkel na het ontvangen van verschillende offertes zal u kunnen beslissen welke oplossing het beste beantwoord aan uw behoeften. Ga enkel in zee met een verhuizer een offerte die relatief dicht in de buurt ligt van andere prijsvoorstellen. Een bedrijfsverhuizer die beduidend lagere prijzen hanteert lijkt misschien interessant maar kan ook te goed zijn om waar te zijn …
  4. Zorg ervoor dat de bedrijfsverhuizer voldoende verzekeringsdekking aanbiedt bij verlies, diefstal of schade van uw activa terwijl deze in behandeling is door de verhuizer.
    Let op dat verzekeringsclausules niet gelijk welk scenario dekken. Voordat u een beslissing neemt over een bedrijf, vraag dus naar zeer specifieke informatie over hun verzekeringsformule.
    Hou daarbij in het achterhoofd dat uw bedrijfsverzekering bepaalde risico’s ook niet dekt zodat het misschien nodig zal zijn om bijkomende verzekering te overwegen voor uw verhuis.